Categoriearchief: Auto Verzekering

Auto Verzekering

 

Welkom bij het gedeelte Auto verzekeringen op auto-techniek.com

Een autoverzekering is het duurst voor jonge bestuurders die net het rijbewijs hebben behaald. Hoe meer jaren je schade-vrij hebt gereden hoe lager de premie wordt. De premie is in het begin duurder omdat jongere bestuurders minder ervaring hebben in het verkeer en daardoor eerder schade veroorzaken. Daarnaast is de premie ook afhankelijk in welke regio je woont. Zo is de kans groter op schade als je in het centrum van Amsterdam woont of dat je bijvoorbeeld in een klein dorp in Drenthe woont. Daarnaast hanteren sommige auto verzekeringsmaatschappijen een hoger tarief voor oudere autobestuurders. De reflexen van oudere bestuurders zijn vaker minder scherp dan die van een jongere bestuurder. In Nederland hanteert men over het algemeen 3 verschillende type`s autoverzekering.

Te weten: De Basis verzekering. Deze omvat het wettelijke aansprakelijkheidsrisico. Ook wel WA-verzekering genoemd. Dit verzekering type is verplicht in Nederland voor iedere automobilist. Deze verzekering vergoed de schade die de bestuurder bij anderen heeft veroorzaakt. Schade aan eigen auto wordt hierbij niet vergoed. Doorgaans wordt dit verzekering type alleen gebruikt bij auto`s ouder dan 10 jaar of auto`s die geen waarde genoeg hebben om een duurdere verzekering voor af te sluiten. Daarnaast is er de keuze voor de WA-verzekering inclusief een beperkt casco. Dit houdt in dat een klein deel aan eigen schade vergoed wordt bij bijzonder voorgevallen. De WA-verzekering inclusief beperkt casco vergoed de schade die veroorzaakt wordt door een botsing met dieren, brand schade, diefstal en natuurschade zoals storm of hagel. Als laatste is er de mogelijkheid voor een WA-verzekering inclusief een uitgebreid casco. In de volksmond ook wel ALL-RISK verzekering genoemd. Hierbij wordt zowel schade aan anderen en schade aan eigen auto vergoed. Zelfs als het schade geval uw eigen schuld is. Uiteraard is dit ook de duurste verzekering van deze 3. De ALL-RISK verzekering wordt voornamelijk afgesloten voor auto`s van 5 jaar of jonger.
Bij de WA-verzekering inclusief beperkt casco en de WA-verzekering inclusief uitgebreid casco geld meestal ook een eigen risico. Deze varieert meestal tussen de 100 en de 200 euro.

Bereken online uw premie voor uw autoverzekering:

Meer voordeel met de Netpolis autoverzekering
Met de goedkope autoverzekering van Netpolis wordt autorijden weer leuk. Veel Nederlanders betalen tot wel 50% teveel voor het verzekeren van hun auto. Netpolis helpt te besparen op de kosten van uw autoverzekering.(tip)

Naast de bovenstaande bovenstaande auto verzekeringen zijn er nog opties om mee te verzekeren. Voorbeelden van deze opties zijn de no-claim bescherming, pech hulp, auto rechtsbijstand verzekering en een schadeverzekering voor de mede passagiers.

No-claim bescherming:
Als u een schade veroorzaakt kunt u door middel van de No-claim bescherming een kortingspercentage op uw verzekering behouden. In de meeste gevallen kunt u met deze extra verzekering 1 keer gebruik maken van deze regeling per jaar.

Pech hulp:
Pech hulp voor uw auto zijn er op vele manieren. De meest bekende zijn wel de Wegenwacht van de ANWB en Routemobiel. Daarnaast bieden sommige verzekeringsmaatschappijen ook hun eigen pech hulp. De pech hulp is apart bij te verzekering bij het afsluiten van een autoverzekering.

Auto rechtsbijstand:
Mocht er een situatie ontstaan in het verkeer waar u het niet eens over kan worden dan kan het voorkomen dat dit uitgesproken moet worden in de rechtbank. Bij de auto rechtsbijstand verzekering verzekert u tegen deze kosten wat de juridische zaak met zich meebrengt. Een voorbeeld hiervan kan zijn aan geschillen bij een aanrijding of onenigheid over de garantie van uw auto.

Inzittenden verzekering:
De verzekering voor inzittenden vergoed bij een pech geval of ongeluk de schade aan uw medepassagier zoals medische kosten of schade aan kleding, bagage of andere privé goederen. In de meeste gevallen is dit al verzekerd bij uw of uw medepassagier overige verzekeringen. In de meeste gevallen is de inzittenden verzekering dus ook niet noodzakelijk.

Welke autoverzekering afsluiten?