Cursus Autotechniek

Cursus Autotechniek

  • Een cursus die zichzelf snel terugverdient!
  • Ontvang elke maand nieuwe lessen!
  • Begeleiding door eigen hobbyleraar.
  • Contact met medecursisten via plaza.
  • Leer alles in uw eigen tempo!
  • Kan in 9 maanden en slechts 199 euro (ruim 50% korting)

Bestel en meer informatie Cursus Autotechniek

Wilt u graag weten hoe uw auto werkt? Wilt u uw auto zelf onderhouden? Wilt u de rekening van uw garage kunnen controleren? Bent u in het algemeen geïnteresseerd in auto’s? Dan is de cursus Populaire Autotechniek geknipt voor u! De ontwikkelingen in de auto-industrie zijn voor een leek moeilijk bij te benen. De toepassing van moderne technieken heeft geleid tot aërodynamische vormgeving, waardoor thans veel modellen uiterlijk op elkaar lijken. Ook motorisch zijn auto’s steeds verder geperfectioneerd. Maar misschien bent u juist de trotse eigenaar van een fraaie oude auto. Ook dan is deze cursus voor u heel interessant. Er zijn veel onderhouds- en reparatiewerkzaamheden die u niet door een “dure” garage hoeft te laten uitvoeren. Dat leert u in de cursus Populaire Autotechniek van de

Hobby Academie van de NHA. Goed onderhoud is van levensbelang voor uw auto. Door het volgen van deze cursus spaart u uw auto én uw portemonnee. Populaire Autotechniek is een cursus die niet alleen leuk is, maar ook een cursus die zichzelf snel terugverdient. Uw auto herbergt een brok technologische informatie. Het is onvoorstelbaar welke technische hoogstandjes erin zijn verwerkt. Dat maakt het voor menigeen zéér interessant om meer inzicht te krijgen in de techniek van de auto, ongeacht het merk en type dat men zelf bezit.

Monteurs staan versteld van uw kennis
In de cursus Populaire Autotechniek wordt u bekend gemaakt met een groot aantal technische hoogstandjes. Terwijl u met de cursus bezig bent, raakt u vertrouwd met de werking van de motor, zijn elektrisch systeem, de aandrijving, het onderstel en de carrosserie. U vergaart kennis waarmee u de monteurs in uw garage versteld doet staan, omdat u hen precies kunt vertellen wat er bij een bepaald mankement moet gebeuren. Dat werkt prettig voor de monteurs. Bovendien zal een garage u voortaan niet meer verrassen met een te hoge rekening!

Inhoud van de cursus
In de cursus Populaire Autotechniek krijgt u informatie over onderhouds- en reparatiewerkzaamheden die u zelf kunt uitvoeren aan schokdempers, remmen, koppeling, dynamo, smeer- en koel-systemen, enzovoort. Er wordt u verteld welke gereedschappen u daarbij nodig heeft en hoe u zo effici’nt en veilig mogelijk te werk kunt gaan. Zo doet u kennis op die heel nuttig is bij het uitvoeren van reparaties en het onderhouden van uw voertuig. Maar ook als u een tweedehands auto wilt gaan kopen, weet u voortaan precies waarop u moet letten. Verder worden behandeld:
banden en wielen
– het motor-elektrisch systeem
– de elektronica in de auto
– de carrosserie, enzovoort, enzovoort. De cursus is zo opgebouwd dat per les steeds een deel van uw auto de aandacht krijgt.

Persoonlijke begeleiding
Aan het eind van iedere les krijgt u een aantal oefenopgaven. U kunt de uitwerkingen van de vragen opsturen naar uw persoonlijke leraar. Hij kijkt uw huiswerk na en beantwoordt al uw vragen. Zo vordert uw kennis snel en heeft u altijd een gekwalificeerde vraagbaak.

Een kostenbesparende hobby
De heldere uitleg, gecombineerd met fraaie illustraties, zorgt ervoor dat u een fijne, interessante en kostenbesparende hobby rijker wordt. Een goed onderhouden auto brengt bij eventuele verkoop meer op dan een slecht onderhouden exemplaar. U verwerft voldoende kennis om bij aanschaf van een andere auto vast te stellen in welke staat deze verkeert, zodat u nooit teveel betaalt! Reden genoeg om deze cursus te gaan volgen.

Cursusduur
De cursus bestaat uit 36 lessen. Bij een lestempo van 4 lessen per maand is de cursusduur 9 maanden. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-cursus.

Vooropleiding
Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding vereist.

Certificaat van deelname of getuigschrift
U kunt aan het eind van de cursus kosteloos het Certificaat van deelname ontvangen. Tegen betaling van € 19,- kunt u het Officieel-Instituuts-Getuigschrift aanvragen als uw resultaten gewaardeerd worden op 5,5 of hoger.

Kwaliteits-garanties en Acties
De NHA is erkend door het ministerie van Onderwijs, cultuur en wetenschappen op grond van de WEO en de WEB, voorzover het onderwijs onder de reikwijdte van de wet valt. Bovendien is de afdeling onderwijs ISO 9001 gecertificeerd.

Bestel en meer informatie Cursus Autotechniek