Portierslot

Als portiersloten worden zogenoemde veiligheidssloten gebruikt, die er voor zorgen dat het portier gemakkelijk open en dicht gedaan kan worden, maar ook dat de portieren vast gesloten blijven.

Ze moeten verder voldoende stevig en stabiel zijn om ook nog na het inwerken van bepaalde krachten, zoals bij een ongeval, te functioneren.

Portierslot

Portierslot

Als portierslot worden zogenoemde wigtap-sloten gebruikt, waarbij de wigtap aan de carrosserie en de schoot/tong aan de deur is bevestigd.

Deze wigsloten hebben een dubbele arrêteerinrichting/klik-in-constructie, om te verhinderen dat het portier openspringt wanneer het niet volledig is gesloten.

Het slot zelf kan van buiten ontgrendeld worden door de deurkruk of de deurgreep en van binnen door de hendel. Deze hendel is binnenin de deur via een stangenstelsel met het slot verbonden.

De ontgrendeling van de sloten kan bij veel auto’s door indrukken of omhoog doen van de beveiligingspen worden tegengegaan.

Centrale vergrendeling

Centrale vergrendeling

Om een inbraakveilige afsluiting van de portieren te waarborgen, zijn er gewoonlijk in de deurkruk van de voorportieren resp. de achterklep extra cilindersloten ingebouwd. Qua bouw komen ze overeen met een gewoon veiligheidsslot en ze kunnen door overeenkomstig geconstrueerde tuimelaars verschillend worden gemaakt.
In toenemende mate wordt bij personenauto’s een centrale vergrendeling ingebouwd, waarbij bij het afsluiten van één portier tegelijkertijd ook de andere portieren worden afgesloten.
Afhankelijk van de werkingswijze onderscheidt men centrale vergrendeling die door onderdruk wordt geregeld, door bi-druk en een elektromagnetische.

Bij de door onderdruk geregelde centrale vergrendeling wordt de in de zuigbuis van de motor ontstane onderdruk opgeslagen in een voorraadreservoir.
Bij het bedienen van een portierslot wordt deze onderdruk via een schakelaar en een regelklep naar de pneumatische cilinder geleid. Aangezien deze cilinders dubbelzijdig werken, kan door de onderdruk vergrendeld en ontgrendeld worden.

Sluitmechanisme met elektromotor

Sluitmechanisme met elektromotor

De door bidruk geregelde centrale vergrendeling werkt eveneens met pneumatische cilinder, die echter door onder- of overdruk voor het ver- of ontgrendelen zorgen.

De druk wordt door een speciaal ingebouwde elektropomp geproduceerd.

De elektromagnetische centrale vergrendeling, die heel geschikt is om later in te bouwen, werkt met een dubbele magneet, waarvan bij vergrendelen de ene, en bij ontgrendelen de andere door stroomtoevoer uit de accu wordt geactiveerd.