Categoriearchief: Uncategorized

Technische mankementen? De autosloperij koopt uw auto

Onlangs vernamen wij ‘via via’ dat iemand zijn auto voor een APK keuring naar “een betrouwbare garage” had gebracht, waar -aldus de persoon in kwestie- “zij het beste met hem voor hebben”. Het gaat hier om een Renault Mégane, uit.. 1997. Herstelkosten? Ruim 700 euro. Hoofdschuddend horen wij dergelijke verhalen aan. Dit zijn veel te hoge kosten voor een oude auto van dat bouwjaar.

Mankementen niet altijd te voorspellen

 

Het argument van de eigenaar om de auto toch maar weer te laten repareren is ‘ik weet wat ik nu heb; koop ik een andere wagen dan is het maar afwachten’. Dit lijkt een vrij logisch argument, echter wij zijn het niet eens met de beredenering ‘ik weet wat ik heb’. Met dergelijke oude wagens weet je nooit wat je ‘hebt’ en dat is nu juist het probleem. Na deze forse reparatie -voor de prijs van de dagwaarde- kun je gewoon weer op nieuwe kosten stuiten over een paar maanden. Een APK keuring biedt geen grondige all-in keuring, waarop je kunt baseren dat de auto de komende tijd weer goed functioneren zal.

Wat te doen bij hoge reparatiekosten?

Had de eigenaar van de Renault Mégane uit 1997 onze autosloperij in Rotterdam benaderd, dan hadden wij hem een heel ander advies uitgebracht. Deze auto is in principe rijp voor ‘de sloop’. Dit betekend niet dat de eigenaar kosten zou hebben hieraan, integendeel: in dergelijke gevallen betalen wij de marktwaarde voor de auto, wat een reële vergoeding betekend. Wij zijn een erkende autosloperij en men ontvangt dan ook altijd meteen een vrijwaringsbewijs.

De Renault Mégane had nooit meer de weg op gemogen of gekund (afgekeurd en niet in staat om te rijden). Ook dit vormt gewoon geen probleem voor de verkoop van een sloopauto aan een sloperij; wij komen bijvoorbeeld binnen het hele Rijnmondgebied gratis oude auto’s en sloopauto’s ophalen.